Oxytocine stimulering

Aanraken doet meer dan 1000 woorden en is van levensbelang!

Mensen kunnen niet zonder aanraking. Velen onderschatten het belang van aandacht en aanraking! Emotionele aanraking is gelijk aan "geroerd" zijn. Heb je wel eens beseft hoe je een vriendelijk schouderklopje, een troostende hand of een oprechte omhelzing hebt ervaren?


Méér dan een massage

Tastzin Prikkeling is letterlijk 'de tastzin aanmoedigen en de huid hiervoor voelbaar' maken. Het is een - aandacht & aanraak methodiek -, omdat je met 'milde aandacht', respectvol, via de zenuwuiteinden in de huid, het sensorisch zenuwsysteem stimuleert.


Gestructureerde behandeling

Dit gebeurt op een professionele, gestructureerde en zachte manier. Hierdoor zullen de hersenen, via het geactiveerde sensorische zenuwsysteem, geprikkeld worden om op diverse plaatsen in het lichaam het "knuffel"hormoon oxytocine "vrij te geven". Het gebied in de kleine hersenen waar deze prikkel binnenkomt is precies het gebied waar de menselijke emoties worden geregeld. Vandaar brengt een aanraking je via de hersenen heel direct in contact met je gevoel.


Onmisbaar in een stressvolle samenleving

Het knuffelhormoon oxytocine wekt de weeën op, versnelt de bevalling en brengt de moedermelkproductie op gang. Al van voor de geboorte zijn het kind en de moeder aan elkaar gehecht. Je wordt met dit knuffelhormoon geboren. Het komt vrij zodra je verbondenheid, steun, harmonie en liefdevolle aanrakingen voelt. Tegenwoordig heb je daar geen tijd meer voor en is je knuffelhormoon minder vaak actief. Terwijl de effecten van dit hormoon juist in een stressvolle samenleving zo belangrijk zijn. Oxytocine 'onthaast', 'stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam' en 'geeft een ervaring van verbondenheid'. Het hormoon zorgt voor minder angst, heeft een kalmerende werking, werkt stressverlagend en leidt tot meer sociaal contact.


Wanneer praten en gevoelens uiten moeilijk is

Praten is niet altijd evident om gevoelsproblemen op te lossen. Zeker als je deze gevoelens - om welke reden dan ook - niet of niet zo goed onder woorden kan brengen. Mensen die in hun jeugd te weinig zijn aangeraakt bouwen een zogenaamde 'aanraakschuld' op waardoor ze op latere leeftijd [o.a. relatie]problemen kunnen ervaren.


Resultaten

Betere communicatieve vaardigheden; vrijer in de omgang met anderen; pijnvermindering; verbetering van het immuunsysteem; vermindering van stress; rustig gevoel; beter leervermogen; betere spijsvertering; lekker(der) in je vel voelen; emotionele verwerking; persoonlijk welZIJN.


Voor wie

Je hoeft geen - specifieke - klachten te hebben om een 'Tastzin Prikkeling' behandeling te ontvangen. Toch zijn er - veel - mensen die gezondheidsklachten hebben door onverwerkte emoties zoals angst, verdriet, boosheid... Het biedt daarnaast complementaire zorg bij: autisme, ADHD, ADD, Alzheimer, dementie, senioren


Duur

75 min.